RSS

Gespot Op Spotify (3): The Monochrome Set – Allhallowtide

Deel 3 van het item Gespot op Spotify is een opvallende, zegt de indertijd 18 jarige liefhebber van de rammelende, indie en post punk new wave. Tot op heden koester ik de cultklassiekers Strange Boutique en Love Zombies van het zwaar ondergewaardeerde The Monochrome Set, waarbij ik het bandje na deze twee platen uit het oog verloor. Na het uiteenvallen in 1985, de vijf jaar later hernieuwd gevonden inspiratie, en de daarna 17 jaar durende ingelaste pauze, spotte ik verrassenderwijs recentelijk het inmiddels zestiende wapenfeit op Spotify.

Zonder de wervelwind aan frivool klinkende, gitaardeuntjes serveert de avantgarde band uit Engeland met onder meer oudgedienden Bid (zang, gitaar) en Andy Warren (basgitaar) op Allhallowtide sierlijke en elegante kamerpopmuziek. De vraag is in hoeverre de fans van het eerste uur en de liefhebbers van donkere melodie├źn hierop zitten te wachten. De aantrekkingskracht van toen. Hoewel de muziek voor de minder getrainde luisteraar wellicht ingewikkeld lijkt over te komen, wordt het accent op deze plaat vooral gelegd op een behoorlijk Zomers geluid.

Als je niet bekend bent met The Monochrome Set is het nieuwe album een aangenaam luisterbaar geheel, waarbij de onberispelijke, muzikale vakmanschap, het nerveuze orgeltje en Bids karakteristieke stemgeluid nog altijd centraal staan.

www.themonochromeset.co.uk

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.