RSS

Calexico – El Mirador

Calexico, het stadje waaraan de band van Joey Burns en John Convertino de naam heeft ontleend, ligt aan de grens van Mexico en Californië. Op het 10e studioalbum weerspiegelt het gezelschap de desolate leegte van de woestijngebieden in het Zuid-Westen van Amerika met een zonovergoten vermenging van culturen en muziekstijlen. Het muzikale handelsmerk van de Amerikaanse prairierockers, die op hun verse uitspatting de muziek uit het Zuiden aan de grens van de voormalige Mayastad El Mirador omhelst.

El Mirador markeert een terugkeer naar Tucson voor de oprichters van Calexico, Joey Burns en John Convertino, die respectievelijk naar Boise en El Paso zijn verhuisd. Het nieuwe wapenfeit werd namelijk in de zomer van 2021 opgenomen in de thuisstudio van bandlid Sergio Mendoza.

Deels gezongen in het Spaans en in het Engels klinkt El Mirador zinnenprikkelend. Samen met het troostende stemgeluid van Joey Burns, cumbiaritmes, mariachi klanken en andere Latijns/Amerikaanse invloeden brengt El Mirador bij menig muziekliefhebber een ferme glimlach op het gezicht. Afgewisseld met effectsamples en subtiele raps waan je je in een ongedwongen sfeer op een Mexicaans cumbia feestje, kort voor zonsopgang. En ook al weet je nu na 26 jaar wel wat je kan verwachten, – het filmische en die overbekende sfeer van melancholie – toch mag je El Mirador zeker niet missen.

www.casadecalexico.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.