RSS

Perfume Genius – Ugly Season

Dat ik al sinds zijn debuut een zwak heb voor de intrigerende muziek van de uit Seattle afkomstige Mike Hadreas is een feit. Bij deze release was dat toch wel even spannend vooraf. Dit is geen gewoon nieuw album, maar muziek gecomponeerd voor een dansvoorstelling (The Sun Still Burns Here). Een voorstelling die inmiddels ook al weer een paar jaar oud is (2019).

Hierdoor kennen we al vrij lang twee nummers: Pop Song en Eye in the Wall . Ik had toen verwacht dat ze op Set My Heart on Fire Immediately terecht zouden komen, maar dat bleek niet het geval. Achteraf gezien logisch ook.

En hoe fijn is het dat we nu alle muziek voor dit stuk op deze plaat te horen krijgen. De tracks klinken mysterieus, bezwerend en zijn geen makkelijke kost. Dat zijn de albums van Perfume Genius sowieso al niet, maar hier is het afwachten of alle fans dit gaan waarderen.

Tegelijkertijd denk ik wel dat Mike hier een nieuw publiek mee kan aanboren. Perfume Genius klinkt spannender dan ooit.

Ik moet toegeven dat ik er echt even voor moest gaan zitten en dat ik er ook echt in moet komen. Maar dan hoor je het pompeuze orgel in Herem en dan krijg ik tegelijkertijd een Arcade Fire (Intervention) meets Dead Can Dance gevoel. Ook Anna von Hausswolff is hier niet ver weg. Een nummer dat echt alle kanten opgaat.

En dat geldt voor het hele album. Je valt van de ene verbazing in de andere. Welkom in de sprookjes danswereld van Perfume Genius!

29 t/m 31 augustus als voorprogramma van Tame Impala in het Amsterdamse AFAS Live

www.perfumegenius.org

(aERodymIC)


Comments are closed.