RSS

Suki Waterhouse – I Can’t Let Go

In het vorig decennium was zij bekend om haar modellenwerk en acteercarrière. Nu wil Suki Waterhouse niets liever dan gehoord worden en niet meer gezien worden als ´de it-girl van de modebladen’ en het uithangbord voor de glamourwereld. De catwalk heeft zij inmiddels ingeruild voor het poppodium, waarop de Britse haar eigen liedjes voor het voetlicht brengt.

Ik ben mij er zeker bewust van de kritiek die ik zal krijgen: ‘Oh, je hebt acteer- en modellenwerk gedaan, en nu ga je maar een album uitbrengen om serieus genomen te worden. Ik ben echt op mijn hoede voor mensen die zeggen: ‘Fuck off!’”,  “Ik begrijp het helemaal.”

Ik ben het zat om al mijn gevoelens voor mezelf te houden‘, zingt ze op het ijzige ‘Put Me Through It’ van haar debuutalbum, waarop ze een intiem portret presenteert. Een persoonlijke soundtrack met zachte, dromerige rock en indiepopinvloeden over de prachtige en de sombere kanten van haar leven. I Can’t Let Go klinkt als een kleurrijk mengsel van Lana Del Rey, Sharon van Etten, The Shangri-Las en een scheutje Lucinda Williams.

Geproduceerd door Brad Cook (American Aquarium, War On Drugs, Bon Iver, Waxahatchee) brengt zij meeslepende americana met het hart op de tong. Waterhouse bewijst wat mij betreft, dat zij een plek verdient in de muziekscene.

www.sukiwaterhouse.bandcamp.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.