RSS

Weird Nightmare – Weird Nightmare

Ik laat mij altijd graag verrassen. Ontvangen promo’s gaan linea recta de cd-wisselaar in. Informatie over een album of betreffende artiest zoek ik op als ik daadwerkelijk ga schrijven. Dus na een groot aantal draaibeurten weet ik recentelijk dat achter het project Weird Nightmare de zanger en gitarist van de Canadese punkrockformatie Metz zit.

Is er een wezenlijk verschil tussen het werk van Metz en het naamloze solodebuut van Alex Edkins? Dat kan je wel zeggen. Want waar de ongenuanceerde en knallende noiserock van de ultieme herriemakers uit Toronto geregeld je naar lucht doet happen zoekt hij hier naar een balans van toegankelijkheid en dissonantie met een melodieuze draai. Nog wel met de meters in het rood en Edkins’ kenmerkende schurende zangstijl, dat wel, maar dan ultracatchy, dat direct in je kop nestelt. Zeg maar: The Beatles meets Hüsker Dü.

Hoewel de ideeën voor dit project al teruggaan tot 2013, was het tijdens de pandemie dat Alex de tijd vond om zijn solo-uitspatting, met hulp van diverse vrienden (Chad van Gaalen, Alicia Boganno) eindelijk af te ronden. 

www.weirdnightmare.net

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment