RSS

Cremation Lily – Dreams Drenched In Static

Zolang je ons maar geen streaming link stuur met het verzoek daarover een stukje te schrijven zijn we al heel snel blij te maken. Zelfs een door de distributiemaatschappij zelfontworpen hoesje met een ienie mienie zwart/wit foto van het origineel en een zelfgebrand excemplaar zonder info mag onze kant op komen. Want het nieuwe album van Zen Zsigo’s creatie Cremation Lily is momenteel alleen digitaal, op cassette en op vinyl verkrijgbaar.

Dreams Drenched In Static richt zich een krap half uur op een avontuur vol met talrijke gitaarerupties, fraai gelaagde ambient en atmosferische drones. Zorgvuldig bedekt met een behoorlijke lading aan ruis en vervorming. Een fascinerende en medidatieve klankwereld, die evenzeer neigt naar geruststellende dagdroom- als naar angstaanjagende nachtmuziek.

Muziek die niet in ieders smaak zal vallen. Zeker niet geschikt voor tere zieltjes, die wegmijmeren op liedjes met een structuur, want een bepaalde opbouw of samenhang ontbreekt op Dreams Drenched In Static. Hoewel Cremation Lily een avant-garde, experimenteel en industrial project is, is er zeker genoeg om aan vast te grijpen. 

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment