RSS

SOAK – If I Never Know You Like This Again

Ik hoor een diepe zucht, die ver uit haar tenen komt voordat Bridie Monds-Watson onder haar pseudoniem SOAK haar nieuwe album opent met de woorden:

When my life flashes before my eye’s
Will I be ready or beg for more time?

Terugdenkend aan de verkeerde beslissingen en de gemiste kansen als zij op een oude dag haar leventje aan haar voorbij laatgaan. Wat haar tegelijk ook wel bang maakt. Een interessant soort van reflectie. Ben ik gelukkig? waar word ik nog blij van Wat is de beste manier om mijn leven verder door te brengen? Soms heb je deze gedachten nodig als balans en als een oase van rust, vertelde zij onlangs aan Robert Frowein van de Oostenrijkse dagblad “Krone”.

Haar derde album graaft dan ook diep van binnen en schommelt tussen nostalgie en het heden. Je zou If I Never Know You Like This Again ook wel een muzikale tijdscapsule kunnen noemen.

SOAK houdt hierop vast aan de onweerstaanbare melodieën die mensen van haar kennen sinds ze als 19-jarige de indiepopwereld veroverde met het nummer “B a noBody” en grote podia vulde met haar strot en akoestische gitaar. In 1 klap beroemd waardoor zij op jonge leeftijd erg onder druk werd gezet.

Daarom zoekt zij als 25-jarige meer en meer het experiment op en heeft deze plaat een behoorlijk ruig indierock bandgeluid, waarbij zij zich liet inspireren door Broken Social Scene, Pavement en het Radiohead-album “The Bends”.

www.soaksoaksoak.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment