RSS

Kiwi Jr. – Chopper

Wie het eerdere, puntige werk van het Canadese indierock gezelschap Kiwi Jr. koestert zal waarschijnlijk moeten wennen aan de nadrukkelijke synthesizerdeken op het onlangs verschenen Chopper. Verantwoordelijk hiervoor is de producer van dienst Wolf Parade’s Dan Boeckner.

Na de eerste opname dag inspireerde een opgelopen hoofdletsel hem op de tweede dag tot een experiment met synthesizers, die de nummers een melodieuzer injectie geven. De band was klaar voor een verandering om een frisse, feel-good draai te geven aan een bekend geluid. Als een vriendelijke en warme knuffel.

Chopper klinkt aanstekelijk met pure enthousiasme, dat je terugneemt naar de hoogtijdagen van het new-wave genre. Een geluid dat de band zit als gegoten. Zeg maar The Cars meets Jonathan Richman. Met tien zelfgeschreven composities die over de hele linie meer dan prima zijn, waaronder Unspeakable Things en The Extra Sees The Film, die direct in je hoofd nestelen. Liedjes die je bovendien een nachtelijk gevoel (Night Vision/Clerical Sleep) geven, waarbij je kan concluderen dat de houdbaarheidsdatum van dit bandje voorlopig nog niet is verstreken. Een verkwikkende luisterervaring.

www.kiwijr.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.