RSS

Damn Tall Buildings – Sleeping Dogs

Onbekend maakt onbemind. Daar kan je zielig over gaan doen of gewoonweg tegengas geven. Als je in een toestand bent dat je opgevrolijkt wil worden heb ik een ongelooflijk, catchy aanrader voor je. Het nieuwe album van het New Yorkse trio Damn Tall Buildings. Ook wel de ‘Carter Family’ van de eenentwintigste eeuw genoemd door de Universiteit van Vermont, waar zij eerder dit jaar optraden.

Op Sleeping Dogs wordt de luisteraar getrakteerd op muzikaal genot, waar rootsrock, countryswing, ragtime en bluegrass elkaar naadloos vinden. De luchtige en enthousiaste benadering zorgt voor een plezierige sfeer vol aanstekelijke deuntjes en prachtige drie-stemmige samenzang. Samen met de contrabas (Sasha Dubyk), banjo/gitaar (Max Capistan ) en viool (Avery Ballotta ) is de stijl van Damn Tall Buildings gestript tot de essentie. Voeg daar de goddelijke vocale twang van Max aan toe en je heb iets speciaals in handen.

De moeite waard om eens te gaan ontdekken. Laat Sleeping Dogs je meenemen op een muzikale reis. Als je hier niet blij van wordt ben je wat mij betreft een ongelooflijk zeurkous, die voor altijd en eeuwig in een hoekje mag blijven kniezen.

www.damntallbuildings.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.