RSS

Kendra Morris – Nine Lives

Kendra Morris: die naam kan ik even niet zo snel thuisbrengen. Mijn gebrek dat ik weer eens onder een flinke steen heb geleefd. Maar ja, er is ook zoveel muziek die je via verschillende kanalen wordt aangeboden. Het is niet meer bij te houden. Je verliest er altijd wel eentje uit het oog. In het geval van de 41-jarige Amerikaanse betekent dat tien jaar. Dat is de periode dat Morris diverse albums, ep’s en singles uitbrengt. En als dat is via Colemine Records, dan zit ondergetekende helemaal op het puntje van zijn stoel.

En die hooggespannen verwachtingen van de voorloper, de single This Life die eind 2021 verscheen op de Colemine compilatie Brighter Days Ahead, maakt zij meer dan waard op haar nieuwe plaat. De negen levens van Kendra Morris en de opvolger van het veelgeprezen debuut Banshee uit 2014. Iemand met een heel eigen stemgeluid, dat je bovendien kan vergelijken met die van Joss Stone, Adele en Amy Winehouse. Muziek die over het algemeen teruggrijpt naar de rock en de symfonische soul uit het begin van de zeventiger jaren.

Morris is een liefhebber van sterke melodie├źn, die verwarmd worden door aangename harmonie├źn. En de lyriek is vooral gebaseerd op haar persoonlijke levenservaringen. Resulterend in een album dat onder meer ingaat op haar haat-liefdeverhouding met alcohol (Dry), het einde van een relatie (Penny Pincher) en haar zelfreflectie met anderen op sociale media (Who We Are). Het is dan ook niet moeilijk dit album snel te omarmen.

www.kendramorrismusic.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.