RSS

Σtella – Up And Away

Alle aandacht voor Σtella heeft zij wat mij betreft meer dan verdiend. Jarenlang bracht zij ieder moment van de dag door met het verzenden van berichten naar voor haar anonieme adressen aan de andere kant van de wereld, strevend naar die ene, belangrijke doorbraak buiten haar eigen land, waarvan gezond verstand haar had kunnen doen laten geloven dat het een onmogelijke missie was. Met het in het Engels gezongen album Up and Away zet Stella Chronopoulou onder het pseudoniem Σtella het Griekse Athene op de indiepopkaart. Vandaar haar zoektocht buiten haar eigen contreien. Een Griekse artiest die niet in de eigen taal zingt is daar uit den boze. En in de rest van de wereld geeft alleen om je als je in het Engels zingt.

Ik denk dat ik iedereen over de hele wereld een e-mail heb gestuurd. Afgezien van God, ik kon zijn emailadres niet zo snel vinden, vertelde de Griekse onlangs aan Max Pilley van de weblog Loud and Quiet. De onophoudelijke vastberadenheid wierp uiteindelijk half november 2018 spectaculaire vruchten af ​​toen zij voor het Groningse Eurosonic Noorderslag 2019 werd geboekt. Inmiddels heeft zij een contract op zak bij Sub Pop Records. Een uniek gegeven want Σtella is de eerste Griekse artiest in de geschiedenis van het label.

Hoe Up And Away klinkt? Alsof Sade in een Griekse taverne een stel Amerikaanse hippies is tegengekomen die al sinds begin jaren zeventig in een grot op het strand wonen. Op de meest elegante wijze slaagt zij erin om traditionele melodieën uit haar geboorteland en de platenkast van haar ouders te combineren met Anglo-Amerikaanse conventies. Noem het maar Griekse West-Coast pop.

www.https://stellawithasigma.com/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.