RSS

Johnny Rawls – Going Back To Mississippi

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het moment dat ik twee jaar geleden het live album van Johnny Rawls ontving. Ik maakte de kapitale fout om de Amerikaanse soul en blueslegende te verwarren met de zwoele strot en het beschaafde soulgeluid van Lou Rawls, waardoor Live in Europe onderop de recensie stapel belandde. Dat overkomt mij niet nogmaals, dacht ik recentelijk, toen ik Johnny’s nieuwe studio plaat Going Back To Mississippi in mijn brievenbus vond. Een album, waar liefhebbers van old school soul, vleugjes blues en gospel prima mee uit de voeten kunnen. Relaxt met een heerlijke groove tot in de perfectie gebracht.

Net als op zijn laatste studiowerk en het daaropvolgende live-album wordt Rawls op zijn nieuwe wapenfeit op aangename wijze begeleid door diverse blazers, de Italiaanse hammondspeler Alberto Marsico en The Ă–zdemirs. Een Duits trio van Turkse afkomst, bestaande uit Erkan op bas en zijn zonen Kenan (gitaar) en Levent (drums).

Ondanks zijn gevorderde leeftijd is het fluweelzacht stemgeluid van Rawls nog altijd prima intact. Gerijpt maar nog lang niet versleten. En dat verdient respect.

https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/going-back-to-mississippi

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.