RSS

Ian Noe – River Fools & Mountain Saints

Met weemoed ga ik afscheid nemen van Ian noe en zijn nieuwe plaat River Fools & Mountain Saints. Een van mijn favoriete albums uit mijn cd-wisselaar, dat alleen door mij nog onbesproken albums bevat. Een plaat die in de lente verscheen en die ik lang heeft mogen koesteren. Nu is het zo ver. Een stukje over iemand wiens warm stemgeluid en muzikale benadering dicht in de buurt komt van het vroege werk van John Prine.

Met zijn veelgeprezen debuut Between The Country uit 2019 baarde de toen o29-jarige zanger met zijn rootsy en folkliedjes veel opzien in de americana krigen, waarbij je het talent en kwaliteit er echt vanaf hoorde. Een onverbloemd portret over het ruige leven in het nietige Beattyville, Kentucky.

Het vervolg River Fools & Mountain Saints van de Amerikaanse troubadour is een waardige opvolger met een tiental verhalende liedjes, waarop hij wederom sterk put uit de personages en het culturele erfgoed van zijn geboorteland. Een tijdloos geluid met een intiem en een introspectief karakter, maar ook muzikaal breder van opzet. Ondanks een wereld van eenzaamheid, wanhoop en liefdesverdriet slaagt hij erin een gevoel van optimisme over te brengen.

 www.iannoe.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment