RSS

Concrete Prairie – Concrete Prairie

Overal gonste vorig jaar in eigen land de naam van dit kwintet uit Bath, Somerset en werd het gelijknamige debuutalbum van Concrete Prairie in de Britse muziekpers met superlatieven onthaald. Bestaande uit Joe Faulkner (gitaar, mondharmonica, zang), Adam Greeves (mandoline, mondharmonica, zang), Dan Burrows (bas, banjo, zang), Georgia Brown (viool) en Tom Hartley (drums).

En dat is voor mij weer een voldoening een bandje te ontdekken, dat sterk is geïnspireerd op het country, folk en americana genre en in ons land schaamteloos wordt genegeerd. In ieder geval wel opgemerkt door Peter Gabriel, die het vijf koppige gezelschap uitnodigde het eerste wapenfeit in zijn Real World studio samen met producer John Reynolds (Damien Rice, Indigo Girls) op te nemen.

Onder het motto ‘maak je geen zorgen om de dag van morgen’ presenteert Concrete Prairie een hoeveelheid aan positiviteit. Zelfs bij ernstige ongelukken. De soundtrack voor een optimistische blik van je leven van een band met een duidelijke visie, muzikaal vakmanschap, gevoel voor dynamiek en uiterst strakke arrangementen. Een album dat niet de aandacht kreeg dat het absoluut wel verdiend!

www.concrete-prairie.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.