RSS

Gemma Laurence – Lavender

Delicaat, intiem, gepassioneerd, sfeervol, oprecht, bitterzoet, zomaar wat treftwoorden om het werk van het Amerikaanse Main afkomstiger singer/songwriter Gemma Laurence te omschrijven. Muziek die je het liefst voor jezelf houd. Wat een jaar was 2022 het voor haar. De singles Adrienne en Lavender, een anthem voor de LGBTQ- gemeenschap over het trauma om uit de kast te komen, werden uitgebracht als voorlopers van het in november uitgekomen nieuwe album. Als klap op de vuurpijl kreeg zij tijdens Jimmy Fallons Tonight Show een ‘one minute (of langer) of fame’ in het onderdeel The Battle Of The Instant Songwriters.

Heb je een kaartje omdat Norah Jones optreedt, word je samen met nog iemand uit het publiek gepikt om in een uur tijd een lied te schrijven op een door de show opgedragen titel. Een overweldigende ervaring voor de ‘banjo girl’ en zonder twijfel een van de beste dagen van haar leven. ‘Kan echt nog steeds niet geloven dat het is gebeurd. Ik had het gevoel dat ik een hele week daarna buiten mijn lichaam zweefde, vertelde Laurence aan de Out Front Magazine.

Ze noemt de plaat nostalgisch, terugkijkend op de mensen en momenten die haar leven hebben veranderd. Folky met rock, country en jazzinvloeden met arrangementen die voller van opzet zijn dan het betere kampvuur werk van de in 2020 uitgebrachte voorganger Crooked Heart. En dan die stem ……Omarmen hoe je je voelt en wie je bent, daar draait het om op Lavender.

Geboren in een wereld waar de muren blauw geverfd waren
– het is een jongen! –– je moeder huilde in haar ziekenhuiskamer
Je speelt je vaders kind in zijn patriottische stad
Maar je draagt ​​je moeders lippenstift
Als je weet dat ze er niet is

www.gemmalaurence.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.