RSS

Jimmy Diamond – You Radiate

Laat je fantasie even niet de vrije loop, want deze Jimmy Diamond is niet verantwoordelijk voor de jaren tachtig hit I Should Have Known Better. Achter deze naam gaat niet een persoon schuil, maar een uit Overijssel afkomstig trio, die bij gelegenheid Timothy Showalters alter ego Strand of Oaks begeleid tijdens diens Europese shows.

Stilzitten was er voor Jim Zwinselman, Ruud Gielen en Floris Poessé niet bij aan het begin van de pandemie. Dus werden er liedjes geschreven en flink geoefend en verscheen een jaar later de verfrissend klinkende ep Commotion. Een mini-album waarop Jim dit keer als zanger in de schijnwerper staat. You Radiate, het volwaardige debuut van het drietal dat in Los Angeles is opgenomen, brengt een stevige wall of sound, die door de Amerikaanse producer Kevin Ratterman (Madrugada, Strand Of Oaks, Murder By Death) vakkundig is opgemetseld.

Het resulteert in een groots en meeslepend geheel met veel galm, waarop subtiele details (piano, pedal steel) soms verzuipen in het geluid. Dat wil niet zeggen dat ik You Radiate een mindere plaat vind, want daarvoor zijn de melodieuse, rootsy liedjes gewoonweg te goed. Het laat mij alleen een beetje onbevredigd achter.

https://www.jimmydiamondofficial.com/

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.