RSS

Fantastic Cat in de Leidse QBUS op dinsdag 21 maart 2023

Van een optreden met de Fantastic Cat wordt zelfs de grootste zuurpruim vrolijk. Laat je meeslepen met de uitzonderlijke stemmenpracht en de geweldig, aanstekelijke folkrock liedjes die je de euforie van trance laten opzoeken. Dit was een optreden waar het plezier van afstraalde, de vocale en instrumentale wisselingen geen uitzondering vormden en ook plaats was voor de nodige grappen en grollen.

Vier onverschrokken troubadours onder wie Brian Dunne, Anthony D’Amato, Don DiLego en Mike Montali met een eigen carriere, die hun krachten bundelden op het vorig jaar verschenen album The Very Best Of Fantastic Cat. Een album dat vrij snel de aandacht van de pers trok met ‘de beste nummers’, die zij afzonderlijk hebben geschreven. Een eenmalige samenwerking? Of het begin van iets groters? De vooruitzichten zijn buitengewoon veelbelovend.

Voor een goed gevulde Leidse QBUS trakteerde het viertal ons op een energieke en vermakelijke show van anderhalf uur met nummers die voornamelijk afkomstig waren van The Very Best Of Fantastic Cat. Californische rock op zijn best met een zacht opbeurend en vredig gevoel. Aangevuld met drie nieuwe nummers, solo-werk en de fantastische, tot tranen toe geroerde, bitterzoete interpretatie van Warren Zevons afscheidslied Keep Me In The Heart For A While. Een ontroerend nummer waar de emotie vanaf druipt en een mooie boodschap om mee huiswaarts te keren.

De volgende optredens in de QBUS te Leiden staan gepland op zondag 26 maart (Grayson Capps) en dinsdag 28 maart (Marty O’Reilly trio). Zie voor informatie: https://www.vanpolanenpresenteert.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.