RSS

Hannah Jadagu – Aperture

De Texaanse Hannah Jadagu mag dan pas twintig jaar jong zijn, op haar debuutalbum ‘Aperture’ toont zij een ambachtelijk talent met een plek op onze website als onvermijdelijk resultaat. De debuut ep What Is Going On?, die zij twee jaar geleden volledig opnam op een iPhone 7, trok de aandacht van het Sub Pop Label met een platendeal tot gevolg. Volgens producer Greta (Frankie Cosmos) Kline is Jadagu een ster in wording. Welkom in de wereld van een jongvolwassene, die momenteel resideert aan de Universiteit van New York City.

Aparture zet haar opwaartse traject voort, waarmee zij afscheid neemt van het smoezelige lo-fi karakter van het vijf nummers tellende What’s Going On? Haar eerste volwaardige wapenfeit voelt dan ook meer gearrangeerd en toegankelijk aan met een goede hook en een lekker refrein. Verkeerd is dat sowieso helemaal niet om een groter en breder publiek te bereiken. Haar zachtaanvoelend en krachtige strot leidt ons door haar mijmeringen over angsten en onzekerheden.

Een innerlijke wereld met een verfrissende kwetsbaarheid – om te voelen zoals Hannah Jadagu het voelt, te dromen zoals zij droomt, en uiteindelijk hoop te houden. Variërend van indierock, hiphop en r&b met afwisselend piano en gitaarspel, knapperige drumbeats en haar onverzadigbare liefde voor de synthesizer. Of ze nu gevoelens van frustratie verwerkt (Say It Now), of wegdrijft op een wolk van melancholische slaapkamerpop (Dreaming), haar aanstekelijke beats, emotionele teksten en de glinsterende gitaarklanken, die uitdijen als rimpels in het water zijn de bitterzoete soundtrack voor de razendsnelle opkomst van Hannah Jadagu.

www.hannahjadagu.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.