RSS

Timo De Jong – Heart At Rest

Aan Adam Green, Adrian Crowley en Bill Callahan moet ik denken tijdens de beluistering van Timo de Jongs Heart At Rest. Geen slecht gezelschap om in te verkeren. Hij is een authentieke muzikant die leeft van zijn optredens. Of het nu een intiem huiskamerconcert is of een bandoptreden in een popzaal, Timo doet zijn ding; goede muziek maken.

In tegenstelling tot het behoorlijk opgewekt klinkende en oerdegelijke country en americanadebuut Just A Whisper uit 2018 is de opvolger, als je zijn corona soloproject uit 2020 niet meetelt, meer melancholisch en desolaat. Een nieuw wapenfeit dat beter past bij zijn betoverende en weemoedige bariton, waarvan de lampen plotsklaps aanspringen als de zon zich verschuilt achter de wolken.

Onmiskenbaar overgoten met een flinke dosis schrijverstalent, dat resulteert in twaalf eigen nummers, waarmee hij een nogal nostalgische snaar weet te raken. Het soort van sentiment dat de in Meppel geboren en momenteel in Leeuwarden woonachtige 35 jarige muzikant zo te horen goed aanspreekt. Mooi gearrangeerd en fraai opgesierd door Haico Postma (basgitaar), Berend Rombouts (elektrische gitaar), Sander Veldman (drums),, David Gram (pedal steel), Maaike Boonstra (trompet), producer Thomas Olivier (contrabas, gitaar, piano), Moira Mirck (viool) en diverse achtergrondvocalen van Timo’s vriendin Robin IJzerman.

https://www.facebook.com/timomuziek/?locale=nl_NL

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.