RSS

Robert Jon & The Wreck – Ride Into The Light

Met nieuw werk van het Amerikaanse gezelschap Robert Jon & The Wreck weet je het bijvoorbaat: de workaholics serveren je vertrouwd Californisch, gitaar vermaak van de bovenste plank. Al meer dan tien jaar brengt het collectief in een sneltreinvaart nieuwe muziek uit. Een band die in de opname studio al prima uit de verf komt, maar op het podium nog velen malen beter is. Luister maar eens naar het ook dit jaar uitgebrachte Live At The Ancienne Belgique.

Acht nummers telt het nieuwe Ride Into The Light, waar Robert Jon & The Wreck zich omringd weet door een all-star productieteam, onder wie Dave Cobb, Joe Bonnamassa, Josh Smith, Don Was en Kevin Shirley. Ik heb werkelijk opgelucht ademgehaald na het voor mij tegenvallende Shine A Little Light On Me Brother, die te radiovriendelijk voor mij overkwam met gelikte koortjes en een bulk aan toeters en strijkers.

Een goede keus om anderen met je materiaal aan de slag te laten gaan, waardoor ik op dit album bespaard blijft van de onnodige opsmuk. Een plaat waarop bijna alle eerder dit jaar digitaal verschenen liedjes, nu ook fysiek zijn verzameld. Oke, de scherpte en de verrassing van hun vroegste albums hoef je op Ride Into The Light niet te verwachten. Maar de band omarmt met een puik portie energieke en soulvolle composities ruim dertig minuten lang nog altijd zonovergoten rock ‘n roll met een Zuiders karakter.

06-09: Amsterdam, Melkweg

www.robertjonandthewreck.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.