RSS

P.J.M. Bond – In Our Time

Hij is nog maar dertig jaar maar de staat van dienst van de volendamse muzikant Paul Bond is meer dan veelbelovend te noemen. Met vroegere bandjes als Dandelion en AlascA waarmee hij diverse fraaie platen volspeelde, als vaste toetsenist van VanWijck, Judy Blank en Yorick van Norden of solo met het mini-album Sunset Blues, die hij onder zijn volledige naam twee jaar geleden uitbracht. Nu is er dan het langverwachte, volwaardige debuut In Our Time. Een titel die refereert aan de gelijknamige eerste verhalenbundel uit 1925 van de Amerikaanse auteur Ernest Hemingway. De nobelprijswinnaar voor de literatuur is een van de meest invloedrijke schrijvers van de twintigste eeuw.

Geïnspireerd door zijn literaire held en diens passie voor de natuur sloot Bond zichzelf op in een Gelderse boomhut, om een album hieraan te wijden. In juli vooraf gegaan door de ep Big Two-Hearted River:Part II, waarmee hij de harten van zijn muzikale volgers al wist te veroveren. Voor een betere vindbaarheid op de sociale media dit keer verschenen onder zijn initialen en achternaam.

Waar Sunset Blues uit een muzikaal rijk gearrangeerd vaatje tapte, is het nieuwe wapenfeit op het psychedelische uitstapje My Old Man na het perfecte moment van onthaasting. Zacht, zoet, dromerig en delicaat tegen een decor van ongeremde natuurgeluiden, smaakvol ingekleurd met fraaie, hartverwarmende arrangementen van snaar-en blaasinstrumenten. In Our Time doet het uitstekend bij stormachtig weer en vallende bladeren. Resulterend in een warm bad met een melancholisch gevoel, waarin de luisteraar wordt ondergedompeld en waarmee Bonds nieuwe plaat een ideale samensmelting is van literatuur en muziek.

https://showcase.fm/pjmbond

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.