RSS

Danny Vera – DNA

Met de woorden And I will go, to farthest place on earth I know. I can travel all the roads, you see. ‘Cause I know you’re there with me komt de Zeeuwse singer-songwriter Danny Vera met het nummer Roller Coaster vier jaar geleden in de publieke belangstelling. KPN’s reclamefilmpje tijdens de eerste lockdown met een ode aan NEderland, waarin het emotionele nummer voorkwam doet nog een extra schepje bovenop. Een definitieve doorbraak voor de man met de vethuif, die inmiddels meer dan twintig jaar aan de muzikale weg timmert is dan uiteindelijk een feit. Inmiddels verkoopt hij zalen als AFAS Live en Carré met gemak uit.

Of het succesverhaal een vervolg krijgt met een nieuwe en schitterende viool versie van Like It Always Was, valt nog af te wachten. Het nummer, dat afkomstig is van Vera’s zestien nummers tellende nieuwe plaat DNA, werd namelijk ingezet voor een kerst-commercial van een vaderlandse supermarkt, waarin we de tweelingbroers Thomas en William zien, die in elkaars buurt wonen maar gescheiden door een onuitgesproken twist langs elkaar leven.

Bleef Vera´s achterliggend werk productioneel soms aan de veilige en oppervlakkige kant laat zijn recente wapenfeit een veel losser en imperfect geluid horen. Authentiek en warm met zoals hijzelf noemt ´ouwe gear opgenomen in een leegstaand Middelburgs theater. Een aangenaam nieuw album met meer verdomd goede rock ´n roll, die in een keer met zijn band en producer Frans Hagenaars is vastgelegd. Live met oneffenheden. Uptempo voor de heupen en intiem voor de super-emotionele softie.

www.dannyvera.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.