RSS

Op Zoek Naar Het Grote Onbekende #8

bethbrowne

 

Op de hoes van mijn volgende zoektocht-artiest prijkt een zwartwit foto uit 1943.

Het blijken de grootouders te zijn van mijn achtste zoektocht, de in Tennessee geboren Beth Browne. Het kan zijn dat je in een bar zit met vrienden of naar een de vele tv-screens zit te kijken, dat opeens een stem van jewelste door de P.A. schalt, waar je niet om heen kunt. Beth Browne is sinds de jaren negentig een gevestigde artiest in Portegon en omstreken. Zangeres zijn bij een country-band zou wel iets zijn voor Beth, alleen is ze iemand die niet in 1 genre haar nummers schrijf. Van Country naar blues, van R&B naar Bluegrass.

In 2005 verhuist Beth Browne naar Nashville waar ze zich bezighoudt met netwerken en vergaren van optredens. 2009 is het jaar dat haar debuutcd “In Your Arms” uitkomt. Beth klinkt zo af en toe als een tijgertje, maar dan ook weer heel ingetogen, lief en dan weer lijkt er stoom uit haar oren te komen. Beth Browne wordt op “In Your Arms” bijgestaan door: Terry Browne – haar vader op basguitaar en acoustische guitaar, Caleb Dolister op drums, op pedal steel de levende legende Weldon Myrick die al meer dan 30 jaar in de Grand Ol Ophry band meespeelt. David Henry – cello en mandoline en is bekend van werken met o.a. REM, Indigo girls, Josh Rouse en de Cowboy Junkies, Joe Lamont – piano. Hij heeft gespeeld o.a. bij Flyin’Burrito Brothers. 

Fel komt Beth Browne uit de startblokken met countryrocker-bluesgrass “Takin Back Your Better Half”, waarin de spullen na de scheiding verdeeld. Maar zingt Beth, ik neem alles mee, zelfs deze plaat zet ik af en neem ik mee. J

Beth’s lieve karakter komt naar boven in de countryballads “Hold me in your dreams”  “Paradise” en “Gonna Miss Me” met soms de terugkerende grom in haar stem. “Little Boy blue” (I’m moving on) is bluesgrass op zijn best. In het inhaaknummer “This Old Hurt” is er een hoofdrol weggelegd voor Weldon Myrick op pedalsteel. Weer sterk aanwezig in de country rocker “Overworked Underpaid”, waarin Beth Browne’s stem zo af en toe wat wegheeft van het andere tijgertje  Janis Joplin. “Frantic” met op cello David Henry sluit “In Your Arms” af, een uiterst zeer prettige countryrock, blues, bluegrass zoektocht deze keer.

Beth Browne’s zoektocht in de muziek: “Tja, goeie vraag, dat zijn eigenlijke meerdere dingen waar ik naar op zoek ben. Een bevestiging in mijzelf en mijn muzikale vaardigheden. Wetende dat je nooit te oud ben voor het muziekwereldje.

Ik hou niet van labels die zoeken naar 17 jarige meisjes die er goed uitzien maar niet kunnen zingen en artiesten die de 30 zijn gepasseerd op een zijspoor zetten, ook al kunnen ze het wel. Ik wil proberen om in de muziek het te gaan maken zonder mijn ziel te moeten verkopen”.

Dank je Beth voor deze mooie zoektocht.

Informatie over Beth Browne en haar muziek is te vinden op:

www.myspace.com/velvetvocaloflizzie

De cd van Beth Browne – “In Your Arms” is o.a. te koop via:

www.cdbaby.com/cd/bethbrowne

 Johan schoenmakers


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Thank you so much for taking the time to write this…and for speaking so highly of the cd It is all appreciated…. 🙂
    Beth Browne