RSS

Op Zoek Naar Het Grote Onbekende #11

borninabarn

Voor de elfde zoektocht zijn we gelukkig weer in nederland bij Peter Paul Kleywegt en zijn band Born In A Barn. Singer-songwriter Peter-Paul Kleijwegt start eind 1997 samen met guitarist Frank van Osch een Americana,altcountry,roots,folky band. Na een aantal optredens kriebelde het schrijversbloed en begonnen de geschreven liedjes zich op te stapelen wat resulteerde in de 1999 uitgebrachte, live in de Homestudio opgenomen, debuutcd “Spring 99”. De eerste cd stond vol met vrolijke en melancholische liedjes met teksten uit het leven gegrepen. Gesterkt door de lovende en goede recensies in de muziekbladen werd besloten in 2002 een tweede altcountry cd “Poor Manners” uit te brengen, die wederom volstond met eigen liedjes. Ook nu weer bleven de bladen positief over Born In A Barn en hun geproduceerde 2 cd’s. positieve reacties. Een derde cd kon dan ook niet uitblijven en eind november was het dan zo ver voor de bij Sonic Rendezevous uitgebrachte “Emotional Philosophies”.
Peter-paul Kleywegt krijgt,naast hulp van gastmuzikanten, hulp van zijn Born in a barn maatjes:
Frank van Osch – guitaar,mandoline, vocalen
Noudt Janssen – Basguitaar
Paul Stroucken – Drums
Jos van den Dungen – viool en banjo
Op de door Peter-Paul Kleywegt geproduceerde en gemixte “Emotional Philosophies” wordt de luisteraar getrakteerd op lekker in het gehoorde liggende en goed uitgevoerde americana/folk en enkele country liedjes  met  twee overheerlijke Neil Young & Crazy Horse uitstapjes in “Deadman’s Brow” en “Thin Air”.
Op het acoustische  en breekbare “Broken Heart” is Peter-Paul ten voete uit en een combinatie van bovengenoemd acoustisch uitstapje en scheurende “Crazy Horse” guitaren zou mijnsinziens een combinatie uit het boekje zijn voor een nieuwe cd.
Ik moet toch een minpuntje noemen en dat is de duur van de cd. Zestig minuten met 15 nummers. Met een overvloed aan nummers ontstaat altijd de kans dat er een paar minder geschikte nummers ook doorgesluist worden, wat na een aantal draaibeurten wat mij betreft het geval is. Na ruim 37 minuten en 10 nummers (prachtige score) is er ruimte voor een aantal experimentele nummers, zoals “oriental meditation”(titel zegt genoeg over de inhoud) , “Think Twice” met een frans tintje. Meer dan minuut alleen luisteren naar dondergerommel in “Moody Blue” of het turks-achtige Anatoya….De laatste 5 nummers kan mij niet bekoren, maar dat zegt niets over de kwaliteit van Peter-Paul en zijn band en deze “Emotional Philosophies”. Die proef op de som moet je zelf nemen.
Overigens heeft Peter-Paul Kleijwegt na het uitbrengen van deze cd niet stilgezeten.
In 2008 heeft hij een bijzonder multi-disciplinair projekt opgestart, waarbij gebruikt wordt gemaakt van effecten als met de name de ‘loopstation’ en een slideshow, waardoor Peter zich laat inspireren door schilderijen van een aantal Bossche kunstenaars waaronder Jeroen Bosch.
16 mei is het dan zover, en komt de vierde cd van Born In A Barn “Sweet & Sour” uit. Op de nieuwe cd heeft Peter-Paul Kleywegt alles zelf geschreven, gearrangeerd en op een enkele gastmuzikant na, alles ingespeeld. Hierdoor is een snelle, scherpe en directe eigen produktie verkregen. Op www.myspace.com/ppsongs kan alvast 1 nummer Greedy Blues worden beluisterd van de komende cd.
De cd-presentatie voor “Sweet & Sour” is gepland op 16 mei in de Azijnfabriek,
Bethaniestraat 1 in Den Bosch. Komt allen en steek deze gigantische artiest en tevens Born In A Barn een hart onder de riem. Enne…wat is Peter-Paul’s zoektocht naar het Grote Onbekende in de muziek: “in beweging zijn ….en blijven. Mooi gezegd, Peter.
Verdere informatie over Peter-Paul Kleywegt en Born in a Barn is te vinden op
www.borninabarn.nl  en op www.ppproductions.com
 
Johan Schoenmakers


Your Comment