RSS

Brad Downs & The Poor Bastard Souls – Winter Breathing

braddowns4

Waar een vriendschap wel eens niet tot kan leiden. Sinds kort verhuist van Missisipi naar Athens hebben Brad Downs en vriend Paul “Crumpy” Edwards het “Winter Breathing” project opgezet. Gesterkt met een aantal zelfgeschreven nummers betrokken ze, onder leiding van Drew Vandenberg, in austustus 2008, Chase Park Transduction studio. Onderwijl hadden een aantal kennissen uit de muziekbusiness uit Athens en omstreken hun toezegging gedaan mee te helpen met Brad Downs en The Poor Bastard Soul, die bestaan uit naast Brad Downs, William Tonks (electrische guitaar),Paul Edwards-Bassguitaar en drummer Randy durham met hun debuutcd “Winter Breathing”. Wat te denken van:
Bill Berry (REM) – percussion en Pencil guitaar,
braddowns3Jesse Fiske (Hackensaw boys) – accordion en mondharmonica,
Ferd Moyse (hackensaw boys) – Fiddle
John Neff (drive-by truckers) – Pedal Steel
Daniel Hutchkens (Bloodkin) – Vocals
John Hermann (Widespread Panic) – Piano en Orgel
Er staan een aantal gigantische mooie nummers op “Winter Breathing” zoals “Across the black creek” en “Songwriter’s Songwriter” . Het merendeel van het 8 tellend en 40 minuten durend schijfje is in een laidback altcountry met lekkere guitaarsoli. Zeg maar om een idee te vormen in de stijl van Cortez The Killer van Neil Young & Crazy Horse. En daar zit ook het manke aan “Winter Breathing”. Ik vond het op een gegeven moment teveel van hetzelfde. Weinig afwisseling. Dat maakt het niet direkt een minder plaatje van, want als je houd van bovenstaand gegeven is er met deze cd niks mis mee.

http://cdbaby.com/cd/braddowns
http://www.myspace.com/poorbastardsouls

Johan Schoenmakers


0 Comments Add Yours ↓

 1. Walter #
  1

  Eén van mijn slechte eigenschappen is dat ik geregeld een aantal cd’s van onbekende bands laat liggen en eerst de bekendere jongens of dames beluister.
  Als ik dan nog las wie hier allemaal op meespeelde lag deze cd nog iets verder weg want het is dikwijls oppassen geblazen met teveel bekende namen op een cd.
  Toch heeft deze opname me aangenaam kunnen bekoren
  En yep er staan een aantal mooie nummers op deze cd en het gitaarwerk mag er wezen.
  “Songwriter’s Songwriter” is gewoon schitterend Johan.
  Deze groep heeft een mooi visite kaartje afgeleverd
  als ze nu nog kunnen bevestigen bij de volgende cd zijn we een uitstekende band rijker.Your Comment