RSS

Devon Sproule – iDon’t Hurry For Heaven!

devon-s

De 27-jarige altsinger-songwriter Devon Sproule groeide met haar muziekminnende ouders op in een hippiecommune ergens in Virginia, en dat laat op muzikaal vlak zo zijn sporen na. Op haar MySpace-pagina noemt ze onder meer Phoebe Snow, Miles Davis en Anita O’Day als invloeden, maar in eerdere interviews werden ook oudere en recentere ‘hippieafgoden’ als Frank Zappa en Ani DeFranco genoemd.

Het is wat het is, maar de uiteenlopende folk-, country-, jazz- en popinvloeden die Devon van haar ouders meekreeg, zijn allemaal op een heel eigen manier verwerkt in de tien nummers op ‘iDon’t Hurry For Heaven!’, de vierde cd van deze opmerkelijke artieste. Zo doen nummers als ‘Ain’t That The Way’ en ‘Don’t Hurry For Heaven’ en ‘Healthy Parents, Happy Couple’ mij meer dan eens denken aan Dory Previn (luister maar naar het fenomenale ‘Mary C. Brown And The Hollywood Sign’ uit 1972 en je zult begrijpen wat ik bedoel), ook al zo’n Amerikaans folkicoon, maar de muziek en de zanglijnen zijn hier veel toegankelijker en minder complex dan bij Previn het geval was.

devon_sDie helderheid vind je ook terug in een geweldige song als ‘Julie’, met bijna hemelse pianotoetsen. Of in ‘The Easier Way’, dat mij een beetje doet denken aan iemand als Kim Beggs (die snel weer eens met iets nieuws op de proppen moet komen!) en dat de luisteraar vergast op een prachtige steel gitaar. En natuurlijk in het pakkende ‘A Picture Of Us In The Garden’, een van alle franjes ontdane bluesy song met een magnifieke tekst en uiterst genuanceerd gitaarspel. Dit is misschien wel het mooiste nummer van deze cd omdat Devon Sproule zich in deze song zowel tekstueel als muzikaal van haar meest persoonlijke kant laat zien. Maar ook de songs die ik niet vermeld heb, maken van ‘iDon’t Hurry For Heaven!’ een cd om nog heel lang te koesteren.

 

www.devonsproule.com

www.myspace.com/devonsproule

 

 

 


0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  Hulde dat jullie dit heerlijke plaatje ook aandacht geven. Kleine correctie: de titel is “¡Don’t Hurry for Heaven!” met een omgekeerd uitroepteken ervoor (weet niet of dat hier goed wordt weergegeven).

 2. 2

  Ja, dus.

 3. Martin #
  3

  We doen ons best, John. Ik heb in elk geval genoten van deze cd. En de titel is meteen aangepast, merci!

 4. 4

  Devon Sproule speelt als support van Luka Bloom in de kapel van Roepaen op 12 november.

 5. 5

  En op 3 nov. ook als support van Luka Bloom in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen 😉

 6. Jaap #
  6

  Devon Sproule staat op 13 november bij Roots on the Road in ‘t Keerpunt in Spijkerboor-Dr.