RSS

Stacy Jones Band – Long Time Coming

 

stacyjonesbandhoes

Leuke meid om te zien, Stacy Jones. Haar blonde lokken reiken tot aan de schouders. Zij heeft een guitige blik in de ogen. Typisch het buurmeisje van een paar deuren verder. Niks mis mee. Maar daarmee kom je er niet in de muziek. Je moet wat kunnen. Vanaf haar achtste jaar speelt de Amerikaanse gitaar en later zijn daar keyboards en harmonica bijgekomen. Na allerlei oninteressante omwegen en muzikale ervaringen is zij haar eigen groep gestart, The Stacy Jones Band. Drie oudere mannen begeleiden de jonge dame op bas, drums en gitaar. Stacy Jones is de zangeres en haar muzikanten fungeren af en toe als achtergrondkoor. De zojuist uitgekomen cd ‘Long Time Coming’ van deze band zou ‘het’ visitekaartje moeten zijn. Denk niet dat het spetterend is. Integendeel zelfs, het schijfje is saai. Dertien songs lang een weinig geïnspireerde band horen spelen is een hele opgave.

 

staceyjones1

 

Als zangeres is Stacy Jones eentje die van lange uithalen houdt, zodat het bijna op schreeuwen lijkt. In bijna ieder liedje is dit raak. Haar harmonicaspel is evenmin bijzonder. Niet slecht, maar zeker niet bijzonder. Het klinkt meer als een hoop ruis. Vooral in de rockgetinte nummers laat zij het afweten. En toch kan de Amerikaanse meer dan dat, want in het soulvolle ‘Turn To The Blues’ is zij goed. ‘Let’s Do It Again’, ‘Long Time Coming’ en ‘Good True Loving’ horen in hetzelfde rijtje thuis. Een magere opbrengst vier goede nummers en de rest behoort tot wat je vaker hoort van middelmatige bluesbands.

 

 

Stacy Jones moet de overbodige ballast weggooien en zich meer concentreren op jazz, soul en blues. Zij kan dit echt, maar dan wel met muzikanten die er zin in hebben. Met dit advies de studio in duiken kan niet anders dan een veel beter resultaat opleveren dan wat er nu van haar in de schappen ligt van de cd-winkels.

www.cdbaby.com/cd/StacyJonesBand

www.myspace.com/thestacyjonesband

 

 Willem Croese


2 Comments Add Yours ↓

  1. James #
    1

    Groot gelijk Willem , iemand als A. Hazes had meer Blues in zijn lijf dan deze madam.
    Afvoeren die handel !

  2. 2

    iedereen staat vrij een mening te geven over een uitvoerende artiest of een betreffende cd, maar om nu op deze site een vergelijking te maken met biervat Hazes en de Blues gaat wel wat erg ver! Het enige wat de heer Hazes (teveel) in zijn lijf had was liters bier.Your Comment