RSS

The Wreckids / Dulcet Road ep

wreckidshoes

In het nog prille nieuwe jaar worden we bij het Altcountryforum overstelpt met de nodige ep’s en cd’s van plaatselijke bands. Ik heb daarom  twee nieuwe ep’s op één pagina besproken!

 

Scott Peterson en Sarah Siplak vormen sinds een paar jaar het akoestische folkduo The Wreckids. De ep “Singing You To Sleep But Giving You Nightmares” is het bewijs van hun kunnen. Leuke hoes en titel. De inhoud verrast mij zeker. Scott (gitaar en zang) en Sarah (zang en viool) worden op het mini-album bijgestaan door Jake Churlton (basgitaar) en Jake Hammer (drums). Mooie beklemmende altfolkmuziek met teksten, die soms met een korreltje zout moet worden genomen zoals Chubby girls are better in the sack in What R We Gonna Do. Het nummer is doorspekt met invloeden van Neil Youngs “Harvest”. De teksten rijmen soms niet met de lieflijk aandoende liedjes. Het echtpaar heeft het hart hoog zitten wat betreft hun Amerika. Je mag blij of treurig zijn, kwaad worden op de regering, maar hou van Amerika! Mooie afwisselende folkynummers en prachtige  samenzang van Scott en Sarah met een duidelijke raakvlak naar Sonny & Cher. Ik kijk nu al uit naar het vervolg!

http://www.myspace.com/thewreckids
http://www.cdbaby.com/cd/Wreckids

dulcetroadhoes

Dulcet Road is een band uit Chicago, die het niet onverdienstelijk schijnt te doen tijdens live-optredens. De  band is het beste te plaatsen tussen John Mellencamp en de Rolling Stones met de nodige eigen toefjes aan countryrock. Een vijftal nummers met weinig ruimte voor diversiteit worden in vijftien minuten afgewerkt op deze naamloze ep. Lekkere countrypopliedjes met podiumpotentie. De vier heren voeren de nummers uiterst strak en professioneel uit met schitterende meerstemmige zang. Voor een volledige cd moet de band niet uit het oog verliezen wat meer afwisseling in de liedjes te brengen.  Ik mis vooralsnog één of meerdere countrytearjeckers op deze debuut-ep. De productie mag wat mij betreft ook iets ongedwongener. Dulcet Road is een op en top liveband. Op het zilverkleurig minischijfje komt het nog niet helemaal uit de verf, maar ik geef ze de voordeel van de twijfel.

www.cdbaby.com/Artist/DulcetRoad
www.myspace.com/dulcetroad

 

(Johan Schoenmakers)


Your Comment