RSS

The Sojourners – The Sojourners

thesojournershoes

Zo goed verzorgd als de heren afgebeeld staan op hun laatste cd, zo ervaar ik ook hun vocalen, tot in de puntjes verzorgd. In maart 2010 kunnen we The Sojourners wederom aantreffen in de gelederen van Jim Byrnes wanneer zij ons land bezoeken. The Sojourners vertoeven in een vergelijkbaar vaarwater als de gebroeders Holmes, wellicht met het onderscheid dat ingrediënten uit de blues & soul minder sterk vertegenwoordigd zijn. Binnen de Sojourners voel ik mij eerder getrokken naar de Gospel, Rockabilly en wellicht zelfs de Doo-Woop zijde van dit strijdbare harmonieuze genre. Toch zijn de retro geluiden bij The Sojourners onmiskenbaar aanwezig. En zeker als aanvulling op de muziek van Jim Byrnes zullen ze voor een aangename afwisseling zorgen. Het bedachtzame Death Don’t Have No Mercy wordt zeer overtuigend gebracht, en laat mijns inziens het mooiste van deze band horen.

sojourners1 

Mijn persoonlijke voorkeur gaat overigens uit naar The Holmes Brothers, en dat is beslist niet omdat de harmonieën van The Sojourners ondermaats zouden zijn, allerminst. De nummers zelfs, de donkere thema’s, en de instrumentale toepassing bij The Holmes Brothers spreken mij meer aan, ’t zit voor mij smaak net iets vernuftiger in elkaar. De sound van The Sojourners is iets te gepolijst voor mijn oren, waardoor mijn aandacht na verloop van tijd verslapt. Zowel individueel als gezamenlijk klinkt deze cd overigens dik in orde. Het vette gebruik van een hammond orgel is bij uitstek geschikt voor deze religieuze muziek. Op zich is dan beslist ook niets mis met deze band, en live zal het zonder enige twijfel een feest zijn. De  mannen zijn alle drie Amerikanen van geboorte, en hebben na vele omzwervingen Canada als hun thuisland gekozen. Seriously Spiritual Sounds is de subtitel op hun homepage waaronder de heren zichzelf aanprijzen. Voor liefhebbers van dit genre zou dat voldoende de lading van hun repertoire omschrijven. Dat zij (Marcus Mosely, Will Sanders en Ron Small)een band met de Heer hebben zal de meeste luisteraars niet ontgaan.

www.thesojourners.ca
www.myspace.com/thesojourners
 
Tourdata van Jim Byrnes & The Sojourners
 
19 maart: Parkstad Limburg, Heerlen,
20 maart: Agnietenhof, Tiel 
21 maart: Roepaen Podium, Ottersum 
22 maart: MC Frits Philips, Eindhoven 
23 maart: Goudse Schouwburg, Gouda
24 maart: Het Huis Verloren, Hoorn
26 maart: Odeon de Spiegel, Zwolle 
27 maart: Handelsbeurs, Gent, Belgium
 

 

(Rein van den Berg)


0 Comments Add Yours ↓

 1. Jos #
  1

  Beste Rein,

  Aan de tourdata mag er nog één worden toegevoegd. Op donderdag 18 maart openen Jim Byrnes & the Sojourners hun tour in het Vestzaktheater, Moeregrebstraat 18, te Bergen op Zoom. Die avond wordt opgenomen en zal later worden uitgezonden door Crossroads radio
  http://www.crossroadsradio.nl
  http://www.rootsparadise.nlYour Comment