RSS

Shelley Miller – When It’s All Gone, You Come Back

shelleymillerhoes

Vanaf de eerste beluistering van “When It’s All Gone, You Come Back” van Shelley Miller weet haar karakteristieke stem mij diep te raken. De uit Chicago afkomstige zangeres levert een meeslepend folkalbum af. Een bijzonder creatieve dame die op haar derde cd verantwoordelijk is voor de teksten en de muziek van alle nummers. Op deze nieuwe schijf wordt merendeels gebruik gemaakt van akoestische instrumenten. Zonder uitzondering is dat doeltreffend te noemen. Haar stem komt in de buurt van Shawn Colvin, Suzanne Vega, Eliza Gilkyson en Rickie Lee Jones. Miller vertedert je met lyrische poetische teksten. Ze verplettert de luisteraar met de nodige zeggingskracht in haar stem. De liedjes kleurt ze in met een fingerpickin’ stijl op de akoestische gitaar. 

shelleymiller1

Shelley presenteert op “When It’s All Gone, You Come Back” over het algemeen ingetogen composities, die diepgang en schoonheid bezitten. Uitstekende tracks uit dit album noemen is onbegonnen werk.  Liedjes als Buckle To Burn, Loves Not Crazy, It Was Billie en Figure It Out vallen op door hun verstilde sound en toon waar je kippenvel van krijgt.Fool For Loving You is het enige rockstuk op deze cd. Een overweldigende stevige rocksong, waarbij het nummer eindigt voordat het een doldrieste rit in een achtbaan wordt. “When It’s All Gone, You Come Back” van Shelley Miller is een sobere plaat met vele intense momenten. De dertien nummers op dit nieuwe album zijn van een ongekend hoog niveau van een dame met heel veel in haar mars.  Kortom: een absolute aanrader.

www.shelleymiller.net

www.myspace.com/shelleymiller

www.cdbaby.com/cd/ShelleyMiller1

 

 

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. hans #
    1

    Dit lijkt inderdaad een bijzonder mooi album te zijn. Past prima tussen de getalenteerde dames die je noemt. Ik ga nog even doorluisteren en zal vervolgens vast mijn voordeel doen met je review.