RSS

Sally Spring – Made Of Stars

sallyspringhoes

Tot 2006 was Sally Spring mij absoluut onbekend. Haar cd “Mockingbird” verscheen dat jaar, en bleek een van de aardigste verrassingen. Volgens haar biografie is ze sinds de jaren 70 actief in de muziek, en blijkt haar nieuwe cd haar vijfde album te zijn. Of haar platen voor 2006 vergelijkbaar zijn aan de huidige stijl zou ik niet durven zeggen. Voor de verzamelaar lijken mij het echter zondermeer eerste klas verzamelobjecten. ’t Zou me daarnaast overigens niets verbazen dat het accent van haar oudere muziek meer country gerelateerd is.

 sallyspring1

Officieel verschijnt deze “Made of Stars” pas in september van 2010, maar is nu al verkrijgbaar op concerten en via CDBaby. In tegenstelling tot “Mockingbird” heeft Sally het compositorische gedeelte nog meer naar zichzelf getrokken. Geen verkeerde ontwikkeling overigens, want de nummers zitten zonder enige uitzondering op hetzelfde niveau.  Buiten haar eigen nummers hoor je drie covers: I Still Miss Someone (een Johnny Cash nummer uit 1958), Short Side of Nothing (Los Lobos) en een live uitgevoerde It Don’t Make Sense (Willie Dixon). Op haar site, en in haar presskit wordt nogal overdadig gestrooid met namen om aandacht te vragen. Onnodig. Dat gebrek aan zelfvertrouwen kan ze met gemak achterwege laten, want volgens mij staan Sally en haar naaste musici sterk genoeg in hun eigen schoenen. Dat ze een uitstekende reputatie genieten laten ze voor de volle achtendertig minuten horen.

 

De band speelt sierlijk en fantasievol, waarbij gitarist en percussie/drums sterk op elkaar zijn afgestemd. Een heerlijke band overigens, eentje die met gemak een aantal stijlen mixt. Nummers die nergens teveel een bepaalde overdaad etaleren. Niet dat zoiets kwalijk is, maar opvallend is dat je op deze plaat een mooi evenwicht vindt tussen de stijlfiguren folk, country en gematigde rock. De zang van Sally is zuiver en accentloos, waardoor ze zich niet beperkt tot een bepaalde streek of staat. Wat “Mockingbird” deed in 2006 doet “Made of Stars” opnieuw. Een artieste die het verdient om gehoord te worden

sallyspring2 

p.s. – Na een beetje zoeken op internet blijkt Sally Springs lp “Bird (uit 1977) nog vindbaar. Afhankelijk van de kwaliteit is de prijs mogelijk ergens rond de $ 75,- (exclusief verzending)
www.sallyspring.com
www.myspace.com/sallyspring
www.cdbaby.com/cd/SallySpring1

 

(Rein van den Berg)


Comments are closed.