RSS

Two Cow Garage – Sweet Saint Me

Two Cow Garage is de band van Micah Schnabel, bekend om zijn lekkere rauwe smerige zangstem. Brent Best, zanger van Slobberbone,  heeft het achterliggende werk van de formatie uit Columbus, Ohio geproduceerd. Na het vierde, meer toegankelijker album “Speaking In Cursive” was de tijd rijp, dat de cowpunkers de touwtjes zelf in handen namen. Samen met Matt Smith is de band op “Sweet Saint Me” verantwoordelijk voor de produktie. De nieuwe cd is pas eind oktober via de bekende kanalen te koop. Vanaf 25 september slepen de heren van Two Cow Garage een flinke voorraad van de nieuwe cd mee van show naar show, waar deze wel te koop zal zijn.

Het openingsnummer Sally, I’ve Been Shot is het startsein voor Micah Schnabel en Shane Sweeney om als vanouds als dolle stieren op hun gitaren tekeer te gaan, ondersteund door toetsenist Andy Schell met scheurende orgelgeluiden en Cody Smith die weergaloos op het drumvel inbeukt. Op dampende en zuigende songs als Jock Jams, de (hit)single Lydia, 120 Seconds en My Great Gabsy wordt de luisteraar verblijd met explosieve no-nonsense gitaarrock. De gewapende elektrische sound wordt afgewisseld met de gevoelige snaren rakende rockballads Angeline en Soundtrack To My Summer , twee akoestische solotracks van Micah Schnabel en Shane Sweeney die excelleert op de honky tonk piano in het prachtige nummer Closer. De formatie creërt op “Sweet Saint Me” vaker dan voorheen de nodige rustmomenten. Hierdoor klinkt het album met de talrijke adrenalinekicks zeer gevarieërd. Het briljante “Sweet Saint Me” zal de komende tijd dan ook vele rondjes in mijn cd-speler mogen afleggen.
Nu de band op het ogenblik geen Nederlandse boekingsagent heeft is het niet bekend wanneer Two Cow Garage de diverse podia kapot komen spelen.

www.twocowgarage.com
www.myspace.com/twocowgarage

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Jeroen #
    1

    Deze band moet ik echt een keer weer live zien. Benieuwd naar de nieuwe plaat. Persoonlijk vond ik de vorige “Speaking in Cursive” maar zo-zo.Your Comment