RSS

Tara Nevins – Wood and Stone

Echte muziek bestaat nog, die je meesleept en waar je nog kippenvel van krijgt. De Amerikaanse zangeres Tara Nevins is zo’n artieste die mij weet te raken. Ze vormt met haar fantastische vocale capaciteiten, instrumentale veelzijdigheid en indrukwekkende schrijverstalent meer dan twintig jaar het boegbeeld van de band Donna The Buffalo. Dertien jaar geleden verscheen het eerste solo album “Mule To Ride”, waarop Tara’s echtgenoot Jim Miller de vocalen verzorgde. De afgelopen tijd heeft ze in de fameuze studio van Levon Helm gewerkt aan de opnames van een nieuw album.

“Wood And Stone” is het fantastische resultaat waarin de creatieve chemie tussen producer en muzikant Larry Campbell en Tara Nevins een muzikaal hoogtepunt bereikt. Larry koos voor een goudeerlijke productie zonder toeters en bellen. Dat pakt op “Wood and Stone” goed uit, want alle niet geringe muzikale en vocale talenten van Tara Nevins komen het beste tot hun recht. Ze is in goed gezelschap van een aantal topmuzikanten uit Levon Helms begeleidingsband onder wie Byron Isaacs (staande bas), Justin Guip (drums) en multi-instrumentalist Lary Campbell. “Wood and Stone” is een persoonlijke plaat, waarop Nevins onder meer de schaduwzijde van haar relaties bezingt. Vooral de vrolijkheid van de klanken is aangrijpend. Een cd met wortels in de traditionele muziek, americana en Donna The Buffalo.

Een vette up-tempo zydeco-beat in All I Ever Needed, de zeldzame energie die voortkomt uit de speelse interactie tussen de Tara’s vioolspel en Larry op banjo (Wood and Stone) en Campbells jazzy gitaarspel in het bluegrassliedje The Wrong Side zal de luisteraar in verschillende buien brengen.  Er wordt losjes gemusiceerd op “Wood and Stone” met gastbijdragen van Jim Lauderdale (Snowbird), Allison Moorer en Teressa Williams (The Wrong Side) en Levon Helm drumt op twee nummers mee. Het afsluitende pareltje is Van Morrisons Beauty of Days Gone By en is onweerstaanbaar door Nevins karakteristieke stem. Een nummer waar de schrijver van het liedje met weemoed terugblikt naar diens jeugd- en tienerjaren.  “Wood and Stone” verblijdt, ontroert en bezorgt je tevens een prettig zomergevoel.Tara Nevins, een ondergewaardeerd talent bij de massa en de talloze Nederlandse recensenten, maar een fantastisch, steengoed muzikante en zangeres !

www.taranevins.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment