RSS

Daniel Isaiah – High Twilight

Als filmmaker heeft Daniel Isaiah in Canada bekendheid gekregen door het winnen van de A&E Short Filmmaker Award voor zijn in 2008 uitgebrachte korte film Three Mothers. Het creatieve brein heeft onlangs zijn debuut-cd “High Twilight” uitgebracht. In Canadese muziekbladen wordt het album van de zanger en liedjesschrijver vaak besproken. In Nederland moet ik het eerste woord nog lezen. Dat “High Twilight” op het kleine onafhankelijk platenlabel Secret City Record is verschenen zal daar ongetwijfeld debet aan zijn. Terzijde gestaan door Warren Spicer, Charlotte Loseth en Dave Payant trakteert Daniel mij op een inventief gearrangeerd album. Een aangrijpende cd met een dynamische wisselwerking tussen breekbaar en rauw met onverwachte modulaties en melodiewendingen.

Daniel grijpt mij als nietsvermoedende luisteraar in de klaaglijk gezongen opener Anita On The Banks meteen bij de strot. Het nummer begint langzaam, aarzelend bijna. De spanningsboog bereikt zijn top met opzwellende gitaren en Daniels introverte en tegelijkertijd expressieve zang. Door zijn vrij hoge stem komen de melodieën mooi tot bloei. Eerlijk, openhartig, intiem, sfeervol en puur. Andere hoogtepunten zijn onder meer de twee Franse chansons (J’habites Un pays en Mélissa), het dixieland geluid in “The Hours” en het dromerige en tegelijkertijd duizelingwekkende Ogygia. Intrigerend in alle elf liedjes met de betoverende zang van zijn vriendin Charlotte Loseth.

De muziek van Daniel Isaiah raakt mij. Laat me wegdromen met de muzikale rust van de viool en de cello bij warme en ontspannen alternatieve folksongs (Lady Moon So Far Away en Emma Grace) . Ik ben klaar wakker tijdens onheilspellende en opzwepende momenten (The Naked Night en No Mean Dream).  “High Twilight” heeft op mij een enorme aantrekkingskracht, die ik moeilijk kan weerstaan. Een pracht debuut.

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Walter #
    1

    Wat een debuut High Twilight !!!Your Comment