RSS

Bert Deivert – Kid Man Blues

Bert Deivert is een meesterlijke singer-songwriter en fingerpicker, die  met zijn mandoline, een voor de blues redelijk uniek en ondergewaardeerd instrument, een nostalgische mood creëert. Muziek die een gevoelsbedding vertoont met oude blueshelden als Son House, Sam Chatmon en Sleepy John Estes.

Geïnspireerd door zijn grote voorbeeld James ‘Yank’ Rachell, een naam die velen waarschijnlijk weinig zegt raakt de eenenzestigjarige bluesveteraan op het nieuwe en tiende album met covers en zelfgepend werk, zijn expressief stemgeluid en technisch begaafd spel een gevoelige bluessnaar. Smachtend en verzuchtend, sober gedoseerd in een akoestisch veld.

De afgelopen jaren heeft de in Zweden wonende Amerikaanse globetrotter twaalf liedjes voor “Kid Man Blues” opgenomen.  Bert Deivert leidt de luisteraar bij de hand op een muzikale reis langs opnamestudio’s in Duitsland, Zweden, Bangkok, Thailand en Amerika. Een album met een wagonlading aan internationaal bekende collega’s onder wie gitarist Memphis Gold, drummer Sam Carr, legendarische banjospeler Tom Paley, Janne Zander en Lasse  Johansson en verscheidenene Thaise muzikanten.

“Kid Man Blues” bevat een gestage stroom aan aangenaam wiegende intense bluesdiamantjes als Cypress Grove (Skip James), Death Letter (Son House) en voldoende eigen nummers om kippenvel van te krijgen. Vanaf de opener Going Down South (R.L. Burnside) tot aan het instrumentale Nongharn Blues is “Kid Man Blues” van Bert Deivert een authentiek album dat knarst en schuurt in een heerlijk lowdown tempo.

www.deivert.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment