RSS

New London Fire – The Dirt The Blood The Faith


De indierockalbums “I Sing The Body Holographic” uit 2006 en het vorig jaar verschenen ” Happiness Through Radio & Wires” van het Amerikaanse trio New London Fire zijn niet te vergelijken met deze nieuwe plaat The Dirt The Blood The Faith, waarmee de drie heren uit New Jersey als het ware op de poorten van de Americana-hemel kloppen. Prachtig gecomponeerde – soms walsend, opwellend of meeslepende liedjes met een donkere, sinister ondertoon. Voeg daarbij het roestig stemgeluid van David Debiak met een stemvergelijking van Sniff ‘n Tears’ zanger Paul Roberts en je weet dat het bijna niet meer mis kan gaan.

Vanaf het openingsnummer Other Side Of Town grossiert New London Fire in sterke verhalende songs over noeste werkers tijdens de industriƫle revolutie. Het album voer je mee naar de revolutionaire geest uit ons verleden. De politie eenheden die uitgedaagd door een protesterende menigte inslaan op de hersenen van mensen en ze in een plas bloed laten liggen, dat je soms denkt: Wat is hier in godsnaam aan de hand?

Debiak die de luisteraar bijna smeekt om mee te zingen in nummers als Rise, Until The Light Goes Out On Me en het titelnummer. Katalysators voor je innerlijke eureka-gevoel. ”The Dirt The Blood The Faith” van New London Fire is een hoogstaande plaat waarin tekst en muziek een volmaakte eenheid vormen.

www.newlondonfire.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.