RSS

Landon A.R. Coleman – Single Life

Je hebt albums die bij elke beluistering meer van hun geheimen prijsgeven tot ze zich definitief in je onderbewustzijn hebben genesteld en platen die je op het eerste gehoor verleiden, maar je achteraf weinig meer doen. De tien liedjes van de Canadese zanger/liedjesschrijver Landon A.R. Coleman, afkomstig van het album “Single Life”, behoren tot de eerste categorie.

“Single Life” is een luisterrijk geschenk voor muziekliefhebbers met een melancholische inborst. Zachte melodielijnen die je naar een stil plekje brengen waar we allemaal wel eens behoefte aan hebben.Een album dat zich als een warme donsdeken om je heen drapeert. Essentiële ingrediënten voor “Single Life” is Landons emotioneel geladen, klagerige, lijzig stemgeluid en de sobere instrumentatie die uiterst subtiel en passend is.


Een grensoverschrijdende pracht met een brok rauwe emotie en pure intensiteit, gelardeerd met een akoestische gitaar, piano, viool, banjo of orgel. Mijmerende luistermuziek die onder je huid kruipt met knappe  en spannende songsopbouw. Naast de acht zelfgeschreven pareltjes passen de traditionele folksong Rock-Salt and Nails en een briljante uitvoering van Down To The Wire – een niet voor de hand liggende Neil Young cover – uitstekend in het geheel. Dit alles maakt van “Single Life” een integer album van een onopvallende schoonheid.

www.landonarcoleman.bandcamp.com

 

(Johan Schoenmakers)


Your Comment