RSS

Dawn McCarthy & Bonnie “Prince” Billy – What The Brothers Sang

Een 78-toerenplaat van mijn vader met het lied Till I Kissed You bepaalde voor eeuwig mijn standaard voor het tweestemmige lied. The Everly Brothers hebben decennialang de fans in extase gebracht met hun unieke zangpartijen. Zo ook het duo Dawn McCarthy(Faun Fables) en Bonnie “Prince” Billy, het alter ego van Will Oldham. De eerste keer dat ze hun ambities op dit vlak etaleerden, was in 2003 toen Dawn fungeerde als openingsset van Oldham in het zuidwesten van Amerika. Tijdens een uitwisseling van inspiratiebronnen zong het complete gezelschap het lied So Sad. Drie jaar later werd daar tijdens The Letting Go tour het lied Love Hurts aan toegevoegd. Het idee voor dit project ontstond rond het einde van de zomer in 2011. Een cassette met de grootste hits van de twee broers was zo populair bij Dawns twee dochters dat uiteindelijk “de auto de cassette opat”.

http://www.youtube.com/watch?v=RPSGqHunNNA

Het sympathieke van dit album is dat het duo gekozen heeft voor de minder bekende liedjes uit de Everly Brothers catalogus. Uiteraard kan ook dit duo vocaal niet het niveau van het origineel evenaren. Dat kan niemand, maar dit duo komt met zijn versie een heel eind in de goede richting. Dat er nog genoeg kwaliteitsliedjes onder de radar gebleven zijn, mogen we wel concluderen na het beluisteren van deze productie. Openingslied Breakdown, Poems, Payers And Promises, My Little Yellow Bird en Empty Boxes behoren daarbij tot mijn favoriete liedjes. Ze vormen met de overige liedjes een goede reden om nog eens goed te spitten op het net in het aanbod van ontbrekende Everly Brothers albums in mijn verzameling!

 

(Koos Gijsman)


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    En er zijn geruchten dat de legendarische broertjes zich momenteel in een opnamestudio bevinden, wat uiteindelijk zou moeten resulteren in een volgend jaar te verschijnen come-back album.