RSS

Alela Diane – About Farewell

About Farewell is Alela Diane’s vierde studioalbum dat opgenomen werd in haar thuishaven Portland, Oregon. Een gebied waar liefdesverdriet als appels in de bomen hangt. Ze wachten tot ze geplukt worden om door een van de talrijke musici getransformeerd te worden tot een lied. Aan dat omvangrijke repertoire voegt deze zangeres-liedjesschrijfster met About Farewell een handvol nieuwe exemplaren toe. Liedjes die ze schreef toen het einde van haar huwelijk naderde. Liedjes ook die ze schreef en zong in een gedeelte van haar huis waarvan ze hoopte dat het geluid niet doordrong tot haar man. De titels van de liedjes spreken voor zich en laten niets aan de verbeelding over. The Way We Fall, Nothing I Can Do, I Thought I Knew en Before The Leaving kunnen wat mij betreft direct bijgezet worden tussen de toppers in de categorie Bedorven Liefde.

Wil ik normaal gesproken nog wel eens onverschillig de schouders ophalen bij zoveel leed, bij het beluisteren van Alela’s stem en voordracht is me die luxe niet gegund. In een stijlgebied ergens tussen Emmylou Harris, Gillian Welch en Sandy Denny schept Alela zelf genoeg emotionele distantie om de luisteraar optimaal te laten horen en voelen waar de nuances liggen in haar liedteksten. Producer John Askew heeft Alela’s vocalen spaarzaam aangevuld met instrumentaties op akoestische gitaar, fluit, piano, cello, viola en viool.Vooral de fraaie vioolarrangementen maken About Farewell tot een folkgeoriënteerd album met incidentele countryinvloeden. Hoewel het album tegen het einde wat instort, kunnen we over de hele linie alleen maar heel tevreden zijn over de verrichtingen van deze artiest.

www.aleladiane.com

(Koos Gijsman)


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Hoewel sommigen hier navelstaarderij in horen beluister ik toch vooral fraai gebracht hartzeer. Ditmaal vergezeld van mooie melodieën en inderdaad zeer geslaagde vioolarrangementen!Your Comment