RSS

The Mastersons – Good Luck Charm

Twee jaar geleden mocht ik u wijzen op het debuutalbum Birds Fly South van The Mastersons. Een naam waaronder het echtpaar Chris Masterson en Eleanor Whitmore hun liedjes wereldkundig maken. Beiden hadden daarvoor hun wederzijdse soloprojecten met hun spel opgeluisterd terwijl Chris tevens bekendheid geniet als lid van de groep Son Volt. Gastoptredens in het voorprogramma van Steve Earle deed de beide musici besluiten voortaan als duo muzikaal hun geluk te beproeven. In hun beider geboortestaat Texas werd het debuutalbum opgenomen in Austin, het Mekka van de zuidelijke americana. Voor hun jongste album Good Luck Charm heeft het duo de diensten ingehuurd van producer Jim Scott in de Plyrz Studio in Santa Clarita, Californië.

Opnieuw bespelen The Mastersons het merendeel van de instrumenten op dit album zelf. Aanvullende diensten worden verleend door de alom vertegenwoordigde Greg Leisz op pedal steel, keyboardsman John Ginty, drummer Mark Stepro en bassist George Reiff die ook op hun eerste album al van de partij was. Stilistisch sluit dit album naadloos aan op zijn voorganger. Opnieuw trakteert het tegenwoordig in Brooklyn residerende duo ons op een aantal pakkende liedjes in het americanagenre. De instrumentale inkleuring is smaakvol en nimmer clichématig. De “open” stijl van opnemen van producer Jim Scott biedt gelijktijdig The Mastersons de gelegenheid hun sterkste troef uit te spelen. Die troef is hun zang die zowel solo als in combinatie de zinnen streelt.

Vanaf opener/titellied Good Luck Charm opteert het duo voor liedjes die zich ritmisch in de middelste versnellingen bevinden. In de wat rustigere liedjes als Uniform, I Found You en Time Is Tender etaleren The Mastersons vrijmoedig hun kwaliteiten op dat specifieke onderdeel. Wat nog eens overvloedig aangetoond wordt in het bijzonder fraai door Eleanor gezongen Cautionary Tale waarin ze tevens hemelschreiend mooi viool speelt.

www.themastersonsmusic.com

(Koos Gijsman)


Your Comment