RSS

Belle of Louisville (ep)

Hoewel hun naam misschien anders doet vermoeden komt het duo Belle of Louisville uit ons land. Bij het zien van die naam denk ik terug aan de imposante, authentieke, radar stoomboten uit de vroege twintigste eeuw. Wil je naar deze ep luisteren, vroeg marketingmeisje Tess van der Zwet van het Haagse Paard onlangs aan mij? Zij maakt met zanger en gitarist Mitch Rivers deel uit van het veelbelovende duo Belle of Louisville. Tess en Mitch verzorgden vorig jaar in de Zoetermeerse Boerderij het voorprogramma van de Britse blueszangeres Jo Harman. De komende week vormt de Nederlandse tour van Luke Winslow King het decor van de deltablues en southern countryklanken van Belle of Louisville. Onwillekeurig brengt Tess’ sensueel stemgeluid, de akoestische wonderschone melancholie en swing en de bloedmooie samenzang van Tess en Mitch mij terug naar de nostalgische,  rokerige atmosfeer van de broeierige nachtclubs uit de jaren dertig. Terug naar het uitgangsleven van toen. Je moet er bijna een traantje van wegpinken.

Wat de volgende stap na dit kleinood met vier eigen liedjes wordt weet Tess nog niet. ‘Eerst moeten we een beetje geld verdienen. We wilden graag de ep op vinyl uitbrengen, maar dat was iets te duur. Daarom hebben we het naamloze schijfje voor deze tour in een beperkte oplage op cd’s laten zetten, zodat we de kosten terug kunnen verdienen’.

26-01:Rotown, Rotterdam
27-01:Merleyn, Nijmegen
28-01:Patronaat Cafe, Haarlem
30-01:De Effenaar, Eindhoven
31-01:Paard van Troje, Den Haag, Netherlands
01-02:Ekko, Utrecht

http://www.belleoflouisville.nl/

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Marianne de #
    1

    Dag Tess, ik ben programmeur bij Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop. Ik ben geïnteresseerd in een optreden met Belle of Louisville voor seizoen 2017-2018. Ik wil graag informatie hebben over prijzen enz. Groet van Marianne de Jong.