RSS

Ad van Meurs tribute op Naked Song festival

unnamed

Het Naked Song festival herdenkt met een Ad van Meurs tribute de man zonder wie het festival er niet zou zijn geweest. Van Meurs overleed in november vorig jaar. Ad van Meurs was – zoals bij talloze andere singer-songwriter en rootsinitiatieven in de Brabantse regio – aanstichter van Naked Song. Zijn vrouw Ankie Keultjes vertelt: “Toen Frank Veenstra van Muziekgebouw Eindhoven kwam met het voorstel om op Naked Song een tribute voor Ad te organiseren was ik daar echt door geroerd, omdat Ad tenslotte aan de wieg van het Naked Song Festival heeft gestaan. Maar ook omdat op die manier aandacht besteed kan worden aan zijn bijzondere muzikale erfenis”. Tijdens de tribute zullen diverse muzikanten die in het verleden met Van Meurs hebben gespeeld een reeks songs uit zijn indrukwekkende oeuvre vertolken. “Alleen op het oorspronkelijke idee sinds 2005 en in samenwerking met Ad konden we het festival bouwen tot wat het nu is. Daar ben ik hem meer dan dankbaar voor. Een eerbetoon aan de musicus, programmeur, onafhankelijke geest en founding father van Naked Song kon en mocht deze editie daarom niet uitblijven”, aldus Frank Veenstra, artistiek manager van Muziekgebouw Eindhoven en programmeur van het indie singer-songwriterfestival.

De carriere van Ad van Meurs omvat ruim veertig jaar. In die periode heeft hij onder zijn eigen naam, zijn alter ego The Watchman, binnen de formatie NO Blues en met talloze andere bezettingen opgetreden en muziek opgenomen. Met steevast zijn geluidstechnicus, producer, zangeres, maar bovenal levenspartner Ankie Keultjes aan zijn zijde. Keultjes heeft zelf de groep muzikanten die het eerbetoon zullen vormgeven samengesteld en benaderd: “De muzikanten die met Ad hebben gewerkt reageerden allemaal erg enthousiast. Er komt dus een prachtige bezetting op het podium met onder andere leden van The Watchman band, NO Blues, The Folk Survival Club, The Very Girls, natuurlijk onze zoon Dylan Adrian en diverse andere muzikanten die aan zijn albums hebben meegewerkt. Tevens komen er enkele speciale guests die zijn songs zullen gaan vertolken”. De volledige line-up bestaat uit vocalisten Lenny Kuhr, Christof van der Ven, Martin Kuijten, Daithi Rua, Marjan Cornile (The Folk Survival Club), Dylan van Meurs, Ankie Keultjes, The Very Girls,en de begeleidingsband bestaande uit: Jopie Jonkers, Diederik van Wassenaar, Jos Beeren, Haytham Safia, Stephan Jankowski, Dylan Adrian van Meurs, Theo Wijdeven, Frank Strokap, Eric vander Lest, Osama Meleegi en Bart de Win.

Naked Song vindt plaats op zaterdag 14 april in Muziekgebouw Eindhoven en is al vele jaren het indie singer-songwriterfestival van Nederland. Naast de bekende artiesten van nu heeft Naked Song een reputatie als het gaat om het ontdekken van nieuw talent. Acts die deze editie optreden zijn o.a. Lisa Hannigan & the Colorist Orchestra, Tamino, Tom McRae, Sam Lee, Chelou, Fil Bo Riva en Christof van der Ven.


Comments are closed.