RSS

Jack Hustinx produceert nieuwe Malford Milligan

Malford&Jack

De plannen zijn vorig jaar al beklonken, maar worden nu pas bekend gemaakt. Er wordt al enige tijd gewerkt aan een nieuwe plaat van Malford Milligan, die wordt geproduceerd door Jack Hustinx. Malford Milligan is een energieke soulzanger die opereert in de voetsporen van Otis Redding. Hij is een gerenommeerde verschijning in de muziekscene van Austin. Werd daar acht keer bekroond als de beste vocalist. Milligan werd in de jaren 90 bekend als zanger van de Amerikaanse supergroep Storyville. Jack Hustinx was de oprichter en frontman van de Shiner Twins, volgens vele kenners de beste Americana-band van Nederland. De band hield vijf jaar geleden op te bestaan. Hustinx en Milligan zijn al meer dan twee decennia dik bevriend en werkten ruim twee jaar geleden nog samen aan Hustinx’ goed ontvangen soloplaat ‘Over Yonder’.

Hechte synergie

“We zijn ruim ‘n jaar geleden begonnen met schrijven. De songs zijn nu klaar. Te gekke nummers. Als Malford en ik samen schrijven is er altijd een soort hechte synergie”, vertelt Hustinx, die nét weer vertrokken is naar Austin om de geplande opnames voor te bereiden. “Malford wilde al heel lang ‘n ingetogen intieme plaat maken. Hij wilde dat destijds al samen doen met Stephen Bruton voordat die overleed. We hebben het er wel eens eerder over gehad, maar nu gaat het er dus eindelijk écht van komen. Ik vind het een grote eer dat Malford dit samen met mij als producer wilt doen.” Volgens Hustinx zijn de sleutelwoorden op deze nieuwe plaat:  soulful, rootsy, groovy, stripped-down, intense, organic en intimite. De opnames gaan deze zomer plaatsvinden, niet in Austin, maar op uitdrukkelijk verzoek van Malford in Nederland, met nagenoeg dezelfde band als waarmee de beide heren eind 2015 door Nederland getourd hebben: the Southern Aces, bestaande uit Jack Hustinx (gitaar), Roel Spanjers (piano-orgel-accordeon), Eric van Dijsseldonk (lead & slide-gitaar), Nicky Hustinx (drums) en Roelof Klijn (bas)

Eenmalig concert

Het album zal, middels een exclusieve licentie-deal met Stagger Lee Records, uitgebracht worden op Royal Family Records, het platenlabel van JW Roy. De release staat gepland voor eind oktober. Er zijn ook plannen om na de release uitgebreid te gaan touren, zowel in Nederland als in Texas. Om dit alles te vieren geven Malford Milligan & The Southern Aces een éénmalig concert in Nederland, op donderdag 28 Juni, exclusief in de Ad van Meurs Theaterzaal van de Rozenknop in Eindhoven. Hiervoor zijn slechts 100 kaarten beschikbaar. Haast is dus geboden, want dit wordt weer een topconcert.

Kaartverkoop: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/malford-milligan-the-southern-aces-donderdag-28-juni-2018

Foto: Herman Nijhof

 


Comments are closed.