RSS

Tim Knol toont zich een waardig ambassadeur van OIABM

TKZW3

Reikhalzend keken we uit naar de laatste zaterdag van augustus. Op die zaterdag 25 augustus vond het eerste “americanafestival” Once In A Blue Moon plaats in het Amsterdamse Bos. Gedurende het uitverkochte festival werd al duidelijk dat het niet bij “Once” zou blijven. De organisatie deed de toezegging dat het festival volgend jaar (24-08-2019) wederom wordt gehouden. En terecht!

Voorafgaand aan het festival werd Tim Knol ingezet als een soort ambassadeur. Tim werd geïnterviewd, gaf tips (nou ja eigenlijk moesten we alle bandjes zien van hem), hij stond op de website van Sugar Mountain en trad maar liefst twéé keer op. Hij mocht op de Sugar Mountain-stage Once In A Blue Moon  openen en in (de veel te kleine en tevens verbeterpunt) Honky Tonk-stage het festival sluiten. Hij toonde hiermee aan, dat er in Nederland echte americana wordt gemaakt, zeker ook de americana waar ik blij van word. Americana? Of moeten we het Nederlandica noemen? 

TKZW2

De 28-jarige muzikant beet het spits af met het nummer Soldier On van zijn gelijknamige plaat uit 2013.  Om vervolgens in hoog tempo met zichtbaar veel plezier het talrijke publiek te trakteren op een energieke show met een geweldige dwarsdoorsnede uit zijn oeuvre.  Tijd om op adem te komen was er niet voor de aanwezigen.  Die lieten zich meeslepen door Knol,  of door de op gitaar excellerende Anne Soldaat. Uiteraard mocht zijn enige notering in Veronica’s Top 40 niet ontbreken. Sam vormde een hoogtepunt en tevens een rustpunt van zijn optredenNaast zijn eigen werk overtuigden Tim en zijn muzikale begeleiders met een heerlijke bewerking van One Hundred Years From Now van een van zijn vele inspiratiebronnen The Byrds.

Met zijn volledig op stoom geraakte band sloot hij in stijl zijn show af met Bury the Ocean, waarin het helemaal los ging. Het was een mooie set en meer dan een goede opener. Het is duidelijk dat Tim Knol ook op de volgende editie van harte welkom is en de rol als ambassadeur moet invullen. Ik vind dat hij dan nog meer in positie gezet moet worden en hem als ambassadeur ook daadwerkelijk het festival  moet laten openen. Geef hem de sleutel van de toegangspoort voor het openen en afsluiten van de hekken.  Hij verdient het en het publiek verdient hem als gastheer/ambassadeur.

TKZW4

Tekst en Foto’s: Theo Koot


Your Comment