RSS

The Black Sorrows – Citizen John

Citizen John
Het is best mogelijk dat je al eerder van het Australische gezelschap The Black Sorrows heb gehoord. De band staat te boek als een dynamische live-act. Het vijftal timmert onder leiding van de 70-jarige Joe Camilleri met zijn kenmerkende donkerbruin stemgeluid en zijn aangenaam gitaarspel bijna vijfendertig jaar in wisselende samenstelling aan de weg. Een aanzienlijk catalogus van meer dan twintig albums heeft de band inmiddels opgebouwd, zonder noemenswaardig succes.  Het zou mij verbazen als het nieuwe werk “Citizen John” daar verandering in gaat brengen. Hierop wijkt The Black Sorrows niet af van de gebaande paden. Daar is niets mee, want daar zijn ze goed in. Ik kan er soms geen genoeg van krijgen.

Waar The Black Sorrows altijd in uitblinkt is de diversiteit van hun liedjes en de technisch hoogstaande wijze waarop het repertoire te berde wordt gebracht. Zo ook op het verse wapenfeit. Als totaal een lekkere plaat met goed en gedegen eigen liedmateriaal en geïnspireerde interpretaties van andermans werk, onder wie Bob Dylan (Silvio), Nina Simone (Do I Move You) en The Mississippi Sheiks (Sitting On Top Of The World). Weer een pareltje toegevoegd aan het rijke oeuvre van The Black Sorrows.

Ook op deze plaat tapt Joe (zang,gitaar, saxofoon,mondhoarmica), samen met  Claude Carranza (gitaar, zang),John McAll (keyboards, zang), Mark Gray (basgitaar, zang) en Angus Burchall (drums) vol overtuiging uit verschillende vaatjes. Liedjes die meteen blijven hangen en zich nestelen tussen rock, soul, blues, gospel en New Orleans jazz.

www.theblacksorrows.com.au

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.