RSS

Matt Andersen – Halfway Home By Morning

Halfway Home By Morning

Een van de fijnste dingen aan het schrijven over recent verschenen albums is dat je soms ongegeneerd op je website kan rondbazuinen over welk nieuw wapenfeit je wild enthousiast ben.  Ik ben dan ook niet te beroerd een stukje reclame te maken over “Halfway Home By Morning van de lijvige Canadese zanger en gitarist Matt Andersen.

Een sympathieke vent en een immens talent met een rauwe, veerkrachtige soul strot. En hij bewijst keer op keer een verbluffend, soepel riedeltje op zijn akoestische en electrische gitaar te kunnen spelen. Een oprecht persoonlijkheid, volgens mij. Hij bedankt een ieder binnenin de hoes voor de komst naar zijn optredens en de aanschaf van zijn platen.’Without You, I Truly Don’t Know Where I’d Be’.

Onweerstaanbaar is het live-gevoel op “Halfway Home By Morning”. De opnames vonden plaats in Nashville met Steve Dawson als producer en instrumentalist aan zijn zijde. Samen met Mike Farrington (basgitaar), Jay Bellerose (drums), Chris Gestrin (hammond orgel, piano), een drietal blazers, Amy Helm en de McCrary Sisters voor de vocale boost stonden zij in een en dezelfde opnameruimte.

Die intensheid, spanning en het plezier komt over op Andersens nieuwe werk. Je voelt de energie van de southern soul, gospel, blues en de doorleefde folk er van af stralen. Het heeft iets verslavends. Een veelzijdig album waar de repeat-knop voor is uitgevonden. Afgezien van het zelfgeschreven en het aan zijn overleden oom Joe opgedragen Quarter On The Ground zijn de overige twaalf liedjes met anderen gepend.

Op “Halfway Home By Morning” heeft Andersen zijn gevoel gevolgd zonder rekening te houden wat anderen ervan zouden denken. En gimmicks zal hij nooit nodig hebben om zijn muziek te laten spreken. Een echte klasbak die in topvorm is. Speciale vermeldingen zijn er  voor het duet met  Amy Helm (Something To Lose) en de indrukwekkende vocale kwaliteiten van de McCrary Sisters. Nog niet overtuigd? Beluister dan de nummers van zijn nieuwe, voortreffelijke plaat eens via spotify.  Of schaf het album gewoonweg aan. “Halfway Home By Morning” is om door een ringetje te halen.

www.stubbyfingers.ca

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 


Comments are closed.