RSS

The Smoking Flowers – Let’s Die Together

Let'S Die Together

“Let’s Die Together” is het enerverende album van de uit Nashville, Tennessee afkomstige The Smoking Flowers. Achter deze band zit het echtpaar Scott (gitaar, harmonica) en Kim Collins (ukelele, drums, toetsen, gitaar), die dit vijfde album in tien jaar tijd opnamen met een zestal gastmuzikanten. “Let’s Die Together” kwam al vorig jaar juni uit.

Het is helemaal geen straf om toch nog aandacht hieraan te besteden, want de muzikale creativiteit van het duo, die op deze plaat wordt gepresenteerd, kan nog best een behoorlijke tijd mee. Mooie foto’s van Kim (voorkant) en Scott (achterkant) – onderwater met hun instrumenten – sieren treffend de hoes.

Nu de zomer bijna voorbij lijkt te zijn moet dit lekkere plaatje mij door de herfstige dagen heen zien te helpen. De gekozen duet vorm van Kim en Scott geeft een aangenaam, melancholisch tintje aan de elf eigen composities. Stemmen die geweldig bij elkaar passen.

En de gepassioneerde, donkere americana, het vleugje gothic en de flinke scheut aan ongepolijste rock ‘n roll vullen het plaatje perfect aan. Liefhebbers van de ingetogen kant kunnen ook nog meesmullen met het akoestisch gebrachte Heart B 4 The Head. “Let’s Die Together” is ideaal als je een flinke oppepper nodig heb.

www.thesmokingflowers.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment