RSS

Away With Birds – Away With Birds

Aan de aandacht ontsnapt maar door mijn cd-wisselaar aan mij opgedrongen. Het project van de Ierse broertjes John en Pat Carrie, dat het tweetal samen met Sjoerd Spoelstra eerder dit jaar uitbracht. De een (Pat) woont nog in zijn thuisland, waar John samen met zijn band Moor Green resideert in ons land.

Away With Birds is een uitermate oprecht gekozen groepsnaam.  Het is een Ierse term voor iemand, die niet helemaal meer met beide voeten op de grond staat.  De tragiek van dementie heeft namelijk toegeslagen bij de ouders van John en Pat.

“Away With Birds” is een stukje huisvlijt met de zolderkamer als decor voor de opnames. In een ruk opgenomen, wat is af te horen aan het ongepolijste geheel. Met teksten die uit het leven zijn gegrepen.

Aanvankelijk bracht het album weinig bij mij teweeg. De composities en de zang klinken rauw en behoorlijk grillig, maar ook boeiend. Een album, dat tijd nodig heeft om te bezinken. Maar daarna geeft de akoestische, alternatieve lo-fi folk van “Away With Birds” zijn schoonheid prijs. Niet te snel oordelen dus.

www.johncarriemusic.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment