RSS

Garrett T. Capps – All Right, All Night

All Right, All Night

Dik een jaar na het verdienstelijke “In The Shadows (Again)”, waarop hij de luisteraar een sterk staaltje aan eigentijdse countrymuziek voorschotelt is de Texaanse zanger en liedjesschrijver Garrett T. Capps terug met een vers album. Een countryheld in wording? Een fenomeen? De tijd moet het gaan uitwijzen of hij een lang houdbaarheidsdatum heeft. Feit is wel, dat zijn gestaag groeiende populariteit volle zalen oplevert en zijn muziek naar meer smaakt.

Naast de alternatieve countrymuziek zijn de veelkleurige zonnebrillen, die Capps naar ieder optreden meesleept, een stijlkenmerk en een visitekaartje. Een eerbetoon aan de onvolprezen en twintig jaar geleden overleden Doug Sahm. Dat Steve Earle en Warren Zevon zijn zwak voor het country en western genre hebben ontwikkeld valt ook op het nieuwe album van Garrett T. Capps te bespeuren. Maar vooralsnog…Garrett T Capps is Garrett T Capps – eigentijds, eigenzinnig en eigenlijk ook een beetje maf.

Ook op zijn derde studio-album, dat volgens de Texaan samen met zijn voorganger onderdeel uitmaakt van de ‘In The Shadows’ trilogie, slaat hij onverbiddelijk toe met zijn ‘Cosmic Country’. Met een atmosferisch klankbeeld is country, folk en psychedelica met elkaar verweven. Bijgestaan door een indrukwekkende gastenlijst kon het samen met Adam Odor (Jason Boland, Cory Morrow, Reckless Kelly) geproduceerde “All Right, All Night” op voorhand al niet meer stuk.

Afgeschoten vanaf Capps’ thuisbasis San Antone maakt hij in zijn virtuele ruimteschip een imponerende en hartverscheurende muzikale reis door Texas. Negen ijzersterke, harmonieuze liedjes, waarop hij onder meer wordt bijgestaan door Augie Meyers (accordeon), Llord Maines (pedal steel), Scott Davis (gitaar) en Brendan Anthony (viool) .¬†Wat er nog in het vat zit op het reeds opgenomen laatste deel van deze trilogie zullen we nog even op moeten wachten. Maar Capps laat wel alvast weten dat we mogen rekenen op recht-toe-recht-aan countrygetinte rock ‘n roll.

12-09: Amsterdam, Paradiso
13-09: Weert, De Bosuil
14-09: Ommen, Into The Wild
26-09: Arnhem, Luxor
27-09: Utrecht, TivoliVredenburg

www.garretttcapps.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment