RSS

Peter Bruntnell – King Of Madrid

King of Madrid

Ik heb een uitgesproken zwak voor Peter Bruntells dromerig stemgeluid en zijn laatste worp “King Of Madrid”. Waarom? Daar ben ik nog niet uit. Misschien omdat hij dit album opdraagt aan zijn moeder (wat lief, toch)? Of om de diverse zwijmelende en melodische liedjes?

Over iets ben ik zeker wel uit. Op “King Of Madrid” gaat hij terug naar zijn roots. Liedjes met invloeden van de jaren zestig en begin jaren zeventig. “King Of Madrid” klinkt evenwichtiger dan zijn voorganger “Nos Da Comrade” en vormt dan ook een ijzersterk geheel. Het tiende studio-album van de 57 jarige Britse altcountry cultheld dringt niet op om de soundtrack van je leven te worden.  “King Of Madrid” laat je genieten zonder ingewikkelde gitaarloopjes.

De ene keer vallen de melodieën met weelderige gitaarklanken richting de muzikale en harmonische referentiekaders van The Beatles en The Byrds (Broken Wing, Dinosaur, Thief Of Joy, London Clay, National Library). Soms poppy, dan weer walsend.  Maar er zijn ook momenten, waarop we worden getrakteerd op een collectie aan fijne, warme liedjes met de nodige melancholische tinten en kleingehouden instrumentatie. Met een intensiteit die je doet denken aan singer-songwriters onder wie Graham Nash of James Taylor. Van die aangename melodieën met een semi-akoestische aanpak en een jammerende pedal steel.

www.peterbruntnell.net

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment